mandag den 22. marts 2010

Bente Hansen om at være tvunget til at bruge vold (1971)

"Det er ikke de revolutionære, der afgør hvor meget vold, der skal forekomme under en revolution . . . det afhænger helt af, hvor voldsomt den lille, rige herskerklasse vil vægre sig ved at afgive sin 'ret' til den private ejendomsret. Og af hvor mange støtter disse kan finde i befolkningen, militæret og andre, som er helt vilde med den private ejendomsret."
Bente Hansen, medlem af SF, senere VS, senest skribent på bl.a. Modkraft, i bogen "Kapitalisme, socialisme, kommunisme: En bog for børn og voksne" (1971) (her citeret efter Mikkel Plum: Bombardér hovedkvarteret! (2000), s.61).

1 kommentar:

  1. Bente Hansen:
    Sammen med Hans Henrik Jacobsen red. af ”Studenteroprøret, Gjellerup 1968. Underviser i litteratur og sociologi på Kbh.s Univ. Indlæg i Information 4.12.73 pro VS sammen med Jesper Jensen, Peter Ege m.fl. Redaktør af ”Politisk Revy” (år ?). Har slrevet ”Den marxistiske litteraturkritik” og ”Forfattere imod Kapitalismen”. ”Kapitalisme, Socialisme, Kommunisme”, en bog for bør nog voksne, 2. rev. og udv. Udgave, 4. oplag, Reitzel 1975. I Demos´s nye bestyrelse af 27.3.76 og red.chef på Information fra ca. 1.6.1976 og indtil (dato ?) 1977. Sammen med Ebbe Reich m.fl. i red. af ”Fælleden”, omtalt i bladet ”Købehavn”.

    Etc. etc.
    Se bloggen www.spydet.blogspot.com

    SvarSlet